Katteutstilling

NO*Never Naked Maine Coon Cathrin Møllerop.

NO* Never Naked

Hva er katteutstilling?

 

Mange i denne rasekattverdenen bruker flere helger i året på å reise på katteutstilling. Unge, gamle, menn og kvinner. Her har vi alle samme interesse, det å vise frem katten vår!

 

 

Bedømmelsen av Maine Coon.

 

Rasestandard:

 

Hode: Medium i størrelse, firkantete konturer. Pannen skal være lett rundet. Høye og velmarkerte kinn. Ansikt og nese av medium lengde, med firkantet neseparti. En skånsom overgang skal kjennes mellom neseparti og kinnbenet. Haken skal være kraftig, i vertikal linje med nese og overleppe.

 

Ører: Store og brede ved basen. Tufser av hår i ørene som strekker seg ut over ørets ytre kant. Gjerne ører med gaupetufser. Høyt plasserte, med lett vinkling utover. De skal være plassert med en ørebreddes vidde mellom. Den laveste ørebasen er plassert noe lengre bak den øvre ørebasen. Man ser at ørevidden ofte breddes på eldre katter.

 

Øyne: Store og bredt plassert. Litt ovale og virke runde når de er vidåpne. Alle farger er tilltatt, men en klar øyenfarge er ønskelig.

 

Nakke: Hanner har en kraftigere og mer muskuløs nakke enn hunnene.

 

Kropp: Lang og muskuløs kropp. Kraftig benstamme. Bredbrystet. Alle deler av kroppen skal være i proporsjoner for å skape et rektangulært inntrykk. Kattens ben skal være kraftige og medium lange. Store og runde poter, veltufsete mellom tærne. Halen skal være minst like lang fra skulderbladene til halefestet. Bred ved roten og gradvis smalere mot tuppen. Masse bølgete pels på halen.

 

Pels: Blank, silky kvalitet, og vannavstøtende semilanghårspels. Kort på hodet, skuldre og ben, den blir gradvis lengre over ryggen og sidene. Lange og lurvete bukser på bakbena. Lang pels på magen. En krage forventes. Myg underpels, som dekkes av den grovere overpelsen. Alle farger er tillat, sett bort i fra maskete mønster, sjokolade, lilla, fawn og kanel.

 

Kondisjon: De skal alltid være i god balanse, kondisjon og proporsjon.

 

Anmerkninger: Typen skal alltid bedømmes over fargen. En langsom utvikling av rasen skal takes i betraktning. Hunnene er proprsjonelt mindre enn hannene. Samt at hanner har kraftigere og mer muskuløs nakke enn hunnene. Denne forskjellen må tillates. Pelsens lengde og overpelsens tetthet kan variere med tanke på årstidene.

 

Kilder: www.mcolab.com, www.fifeweb.org.